Wiadomości z Tych

Pojemniki do zgrzewu - dlaczego są tak popularne?

  • Dodano: 2020-06-19 08:45, aktualizacja: 2020-06-19 09:01

W dobie zamawiania jedzenia na wynos i cateringu dietetycznego na znaczeniu zyskały rozwiązania, które pozwalają bezpiecznie przewozić pożywienie i napoje nawet na duże odległości. Szczególnie popularne stały się jedno- lub wielokomorowe pojemniki do zgrzewu.

 

  1. Wielofunkcyjne pojemniki do zgrzewu

  2. Pojemniki do zgrzewu nie tylko do restauracji

  3. Dodatki do zamówienia - ręczniki papierowe i jednorazowe sztućce

 

Nowoczesne pojemniki jednorazowe do pakowania żywności są wykonane z bezpiecznych dla ludzi materiałów, które nie wchodzą w reakcję z pożywieniem. Można więc przewozić w nich gorące zupy lub kwaśne dania bez obaw, że stracą one smak lub temperaturę.

 

Wielofunkcyjne pojemniki do zgrzewu

 

Pojemniki zamykane zgrzewaną folią powoli wypierają tradycyjne, zamykane pudełka styropianowe. Oba rodzaje pojemników doskonale utrzymują temperaturę pożywienia, jednak pojemniki do zgrzewu, dzięki zamknięciu z folii, lepiej zabezpieczają swoją zawartość przed przemieszczeniem się poza pojemnik. Folia ściśle przylega do pojemnika, przez co nawet w przypadku jego przewrócenia się, zawartość pozostaje wewnątrz opakowania. Zarówno pojemnik jak i folia wykonane są z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dodatkowo, korzystając z pojemników wielokomorowych, można bezpiecznie zapakować danie bez obaw o wymieszanie się jego poszczególnych elementów. W ten sposób w jednym pudełku mogą być przewożone, np. mięsa, makarony i sosy, a każda z tych części składowych dania pozostanie na swoim miejscu i nie wymiesza się z pozostałymi.

 

Pojemniki do zgrzewu nie tylko do restauracji

 

Miejscami, w których pojemniki do zgrzewu wykorzystuje się na co dzień, są restauracje oferujące jedzenie na wynos i z dowozem. Poszczególne dania, szczelnie zapakowane w pojemniki ze zgrzanym zamknięciem, z pewnością dotrą bezpiecznie do odbiorców. Jednak restauracje to nie jedyne miejsca, w których wykorzystuje się funkcjonalność tych pojemników. Z ich zalet korzystają również firmy zajmujące się cateringiem, zarówno tym codziennym, dietetycznym, jak i okazjonalnym, np. na przyjęcia lub wesela.

 

Dodatki do zamówienia - ręczniki papierowe i jednorazowe sztućce

Restauracje, które pakują swoje dania w pojemniki do zgrzewu, często wykorzystują również inne jednorazowe wyposażenie, które jest potrzebne do pełnej realizacji zamówienia na wynos. W zestawach pojawiają się więc także plastikowe lub drewniane sztućce i ręczniki papierowe, np. te z https://www.opakowanianawynos.pl/24-reczniki-papierowe. Tak przygotowana dostawa w pełni zaspokaja potrzeby klientów restauracji.

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojeTychy.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.